Academische prent: hoofd van een bebaarde man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Moritz Ulffers (prentmaker)
,
John Philp (uitgever)
,
Ernst Deger

Datering

circa 1860 - circa 1867

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een bebaarde man, naar een studie van Ernst Deger voor een schilderij van het laatste oordeel. Een oudere man met baard is in profiel naar links weergegeven. Hij heeft een ingetogen blik en kijkt naar beneden. De man is tot aan de borst weergegeven, maar enkel zijn hoofd en rechterhand zijn volledig uitgewerkt. Het gaat om een…
Lees meer
Academische prent van een bebaarde man, naar een studie van Ernst Deger voor een schilderij van het laatste oordeel. Een oudere man met baard is in profiel naar links weergegeven. Hij heeft een ingetogen blik en kijkt naar beneden. De man is tot aan de borst weergegeven, maar enkel zijn hoofd en rechterhand zijn volledig uitgewerkt. Het gaat om een lithografie in zwarte en witte inkt, gedrukt op licht karton en gemaakt door Moritz Ulffers. De prent werd uitgegeven in Londen bij John Philp 'ter promotie van de christelijke kunst'. Vermoedelijk maakt ze deel uit van de reeks 'Dusseldorf Society's Engravings of Sacred and Legendary Subjects', uitgegeven circa 1860. Het gaat om de tweede plaat.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.