Academische studie naar prent: heilige Jozef

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

anoniem (tekenaar)
,
Giambattista Piazzetta

Datering

circa 1853 - circa 1887

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van de heilige Jozef, naar een ontwerp van Giambattista Piazzetta. De naam van de tekenaar en de exacte datum zijn onbekend. Wellicht werd deze studie gemaakt door een leerling aan de Academie Brugge in een van de klassen naar prenten. De bladranden zijn bijgesneden, de tekening draagt geen aantekeningen of merken. De bebaarde man draagt een…
Lees meer
Academische studie naar prent van de heilige Jozef, naar een ontwerp van Giambattista Piazzetta. De naam van de tekenaar en de exacte datum zijn onbekend. Wellicht werd deze studie gemaakt door een leerling aan de Academie Brugge in een van de klassen naar prenten. De bladranden zijn bijgesneden, de tekening draagt geen aantekeningen of merken. De bebaarde man draagt een hemd met witte kraag en een jas. Hij kijkt naar onder en verstrengelt zijn vingers voor zich. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Een gelijkaardige prent van Pitteri naar Piazzetta (ca.1712-1786) toont dezelfde figuur, getiteld 'Sanctus Joseph'. De man kan zo als de heilige Jozef geïdentificeerd worden, al tekende de leerling vermoedelijk naar een andere prent.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) anoniem , Giambattista Piazzetta VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt op papier
Afmetingen 530 x 420 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0482.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , religieuze voorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.