Academische prent: studie van ogen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Bernard Romain Julien (prentmaker)

Datering

circa 1825 - 1871

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent met een studie van ogen. Het gaat om een krijtlithografie die verlijmd is op een steunkarton van liggend formaat, bekleed met blauw en bruin papier. Er zijn vier ogen op de prent gedrukt als lijntekeningen, vanuit verschillende aanzichten gezien. Op de prent is ook de handtekening van Bernard-Romain Julien gedrukt. De litho is vermoedelijk afkomstig uit een handboek…
Lees meer
Academische prent met een studie van ogen. Het gaat om een krijtlithografie die verlijmd is op een steunkarton van liggend formaat, bekleed met blauw en bruin papier. Er zijn vier ogen op de prent gedrukt als lijntekeningen, vanuit verschillende aanzichten gezien. Op de prent is ook de handtekening van Bernard-Romain Julien gedrukt. De litho is vermoedelijk afkomstig uit een handboek over tekenkunst zoals 'Cours de dessin' of 'Exercices élémentaires', door Julien. Sommige van deze lithografische prenten werden gebruikt als lesmateriaal in de klassen van de academie Brugge. Als hulpmiddel om de verhoudingen en afmetingen te tekenen zijn op deze prent telkens kruisvormige lijnen getekend over de ogen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bernard Romain Julien
Type lithografie
Categorie schilderingen
Materiaal
lithografie op papier in zwarte inkt, verlijmd op steunkarton
Afmetingen 217 x 325 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0804.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.