Academische prent: studie van twee oren

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Goupil & Cie (uitgever)
,
Charles Bargue (ontwerper)
,
Jean-Léon Gérôme (ontwerper)

Datering

1867

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent met een studie van oren, verlijmd op een steunkarton. De krijtlithografie komt uit de Cours de Dessin van Charles Bargue, uitgegeven bij Goupil en Compagnie in 1867. Het gaat om een fragment van Plaat 4 uit het eerste deel "Modèles d'après la Bosse". Er zijn twee oren afgebeeld op de prent: bovenaan een lijntekening met de hoekige basisvorm…
Lees meer
Academische prent met een studie van oren, verlijmd op een steunkarton. De krijtlithografie komt uit de Cours de Dessin van Charles Bargue, uitgegeven bij Goupil en Compagnie in 1867. Het gaat om een fragment van Plaat 4 uit het eerste deel "Modèles d'après la Bosse". Er zijn twee oren afgebeeld op de prent: bovenaan een lijntekening met de hoekige basisvorm van het oor; daaronder hetzelfde oor in rondere lijnvoering met schaduwpartijen. Tussen de oren is het titelschild nog gedeeltelijk leesbaar. In de Academie Brugge werden de krijtlitho's van Bargue als lesmateriaal gebruikt voor de beginnersklassen. Er waren meerdere exemplaren van dezelfde prent aanwezig (cf. 0022.GRO0822-824.III en 0022.GRO0828-829.III). Deze prenten zijn allemaal afgesneden en gemonteerd op karton.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Goupil & Cie , Charles Bargue , Jean-Léon Gérôme
Type lithografie
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie in zwarte inkt op papier, verlijmd op een steunkarton
Afmetingen 385 x 133 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0824.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.