Academische prent: zittend mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Bernard Romain Julien (prentmaker)

Datering

circa 1825 - 1871

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een zittend mannelijk naakt, naar ontwerp van en gemaakt door Bernard-Romain Julien. Het gaat om een lithografie in zwarte inkt afkomstig van de Academie Brugge. Een man is voluit, in driekwart naar links weergegeven. Hij zit op een hoge sokkel met zijn linkerbeen gestrekt. Zijn andere been is geplooid, de voet iets hoger op een blokje geplaatst…
Lees meer
Academische prent van een zittend mannelijk naakt, naar ontwerp van en gemaakt door Bernard-Romain Julien. Het gaat om een lithografie in zwarte inkt afkomstig van de Academie Brugge. Een man is voluit, in driekwart naar links weergegeven. Hij zit op een hoge sokkel met zijn linkerbeen gestrekt. Zijn andere been is geplooid, de voet iets hoger op een blokje geplaatst. Hij houdt zijn linkerarm omhoog en in zijn andere hand houdt hij een stok vast. Het model kijkt de toeschouwer aan. De handtekening van Julien is op de sokkel gedrukt. De bladranden zijn bijgesneden en linksboven is de academiestempel te zien. Een overeenkomstige prent is ook te vinden in de collectie van de Academie Gent (KASK) (CIV_143_52).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bernard Romain Julien
Type lithografie
Categorie schilderingen
Materiaal
lithografie op licht karton in zwarte inkt
Afmetingen 565 x 388 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1139.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.