Academische prent: studie van het gezicht van een man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Bernard Romain Julien (prentmaker)

Datering

circa 1836 - circa 1843

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een studie van het gezicht van een man met een snor. Het gaat om een krijtlithografie die verlijmd is op een steunkarton van liggend formaat, vermoedelijk naar ontwerp van Bernard-Romain Julien. Het gezicht is tweemaal gedrukt: links als een lijntekening en rechts met toevoeging van schaduwaccenten. Daarbij ligt de nadruk op de uitwerking van de neus. De…
Lees meer
Academische prent van een studie van het gezicht van een man met een snor. Het gaat om een krijtlithografie die verlijmd is op een steunkarton van liggend formaat, vermoedelijk naar ontwerp van Bernard-Romain Julien. Het gezicht is tweemaal gedrukt: links als een lijntekening en rechts met toevoeging van schaduwaccenten. Daarbij ligt de nadruk op de uitwerking van de neus. De verticale snede in het midden doet vermoeden dat het oorspronkelijk twee losse prenten zijn die samengevoegd en verlijmd werden op eenzelfde steunkarton. De litho links komt uit de plaat 9 en op de rechtse prent staat vermeld dat het om de eerste 'livraison' gaat. De functie van deze prent is gekaderd binnen een educatieve context: de prent is vermoedelijk afkomstig uit een handboek over tekenkunst, zoals 'Cours de dessin' door Julien. Sommige prenten daaruit dienden als lesmateriaal in de klassen van de Academie Brugge. De prenten bootsen krijttekeningen na die als tekenvoorbeeld dienden om verschillende tekenstadia aan te leren.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bernard Romain Julien
Type lithografie
Categorie prenten
Materiaal
lithografie in zwarte inkt op steunkarton
Afmetingen 246 x 377 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0802.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.