Academische prent: studie van neus, mond en kin

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Frans Karel De Weirdt (ontwerper)

Datering

1845

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent met een studie van neus en mond, afkomstig van de Academie Brugge. De prent is gemonteerd op een steunkarton. Het gaat om een lithografie naar tekening van Frans Karel De Weirdt uit de reeks "Méthode Générale de Dessin" (1845). In de klassen naar prenten kregen de leerlingen de basisprincipes van de tekenkunst aangeleerd aan de hand van dergelijke…
Lees meer
Academische prent met een studie van neus en mond, afkomstig van de Academie Brugge. De prent is gemonteerd op een steunkarton. Het gaat om een lithografie naar tekening van Frans Karel De Weirdt uit de reeks "Méthode Générale de Dessin" (1845). In de klassen naar prenten kregen de leerlingen de basisprincipes van de tekenkunst aangeleerd aan de hand van dergelijke methodes. In de tekenmethode van De Weirdt worden de verhoudingen in gezichten stap voor stap opgebouwd. Op plaat 11 is een deel van eenzelfde gezicht zowel frontaal als in profiel afgebeeld. De nadruk ligt op de verhoudingen en positie van de neus, mond en kin. Hiervoor zijn er hulplijnen op de prent aangeduid.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Frans Karel De Weirdt
Type lithografie
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie in zwarte inkt op papier, gekleefd op steunkarton
Afmetingen 249 x 322 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0809.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.