Academische prent: hoofd van een vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Moritz Ulffers (prentmaker)
,
John Philp (uitgever)
,
Ernst Deger

Datering

circa 1860 - circa 1867

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een gesluierde vrouw, naar een studie van Ernst Deger voor een schilderij van de kruisiging van Christus. Een vrouw is tot aan de schouders, in profiel naar rechts weergegeven. Ze draagt een witte sluier en kijkt met een meelijdende blik omhoog. Wellicht gaat het om een van de vrouwen die aan de voet van het kruis zitten…
Lees meer
Academische prent van een gesluierde vrouw, naar een studie van Ernst Deger voor een schilderij van de kruisiging van Christus. Een vrouw is tot aan de schouders, in profiel naar rechts weergegeven. Ze draagt een witte sluier en kijkt met een meelijdende blik omhoog. Wellicht gaat het om een van de vrouwen die aan de voet van het kruis zitten. Het gaat om een lithografie in zwarte en witte inkt, gedrukt op licht karton en gemaakt door Moritz Ulffers. De prent werd in Londen uitgegeven bij John Philp 'ter promotie van de christelijke kunst'. Vermoedelijk maakt ze deel uit van de reeks 'Dusseldorf Society's Engravings of Sacred and Legendary Subjects', uitgegeven circa 1860. Het gaat om de eerste plaat.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Moritz Ulffers , John Philp , Ernst Deger
Type lithografie
Categorie prenten AAT
Materiaal
krijtlithografie in zwarte en witte inkt
Afmetingen 858 x 556 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1136.III
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , religieuze voorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.