Academische prent: hoofd van Clio

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jean-Baptiste François Delarue (uitgever)
,
Bernard Romain Julien (prentmaker)

Datering

circa 1864

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van het hoofd van Clio op steunkarton verlijmd. Het gaat om Plaat 157 uit het handboek "Etudes d'après l'antique" van Bernard Romain Julien. Als één van de negen muzes wordt Clio hier afgebeeld met een lauwerkrans in het haar, in profiel naar links. Het prentontwerp is gemaakt naar het marmeren beeldhouwwerk van de zittende Clio met chiton en…
Lees meer
Academische prent van het hoofd van Clio op steunkarton verlijmd. Het gaat om Plaat 157 uit het handboek "Etudes d'après l'antique" van Bernard Romain Julien. Als één van de negen muzes wordt Clio hier afgebeeld met een lauwerkrans in het haar, in profiel naar links. Het prentontwerp is gemaakt naar het marmeren beeldhouwwerk van de zittende Clio met chiton en schriftrol (Vaticaanse Musea, Rome). Het ontwerp is als krijtlithografie uitgegeven ter imitatie van een tekening in zwart krijt. Deze prent diende als lesmateriaal in de klassen van de Academie Brugge. Het lijnrooster, getekend op het gezicht van de figuur, is een gebruiksspoor als hulpmiddel om correcte verhoudingen te tekenen. Rechtsboven is ook het merk van de Academie Brugge op de plaat gestempeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Jean-Baptiste François Delarue , Bernard Romain Julien
Type lithografie
Categorie schilderingen
Materiaal
lithografie op papier in zwarte inkt, verlijmd op steunkarton
Afmetingen 400 x 276 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0798.III
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.