Academische prent: studie van een gezicht en ogen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Frans Karel De Weirdt (ontwerper)

Datering

circa 1845

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent met een studie van een gezicht en ogen. Het gaat om een krijtlithografie, verlijmd op een steunkarton van liggend formaat. Links wordt een gezicht gesuggereerd in profiel naar rechts, met enkel een uitwerking van het oog en de neusvleugel met schaduwaccenten. Daarnaast zijn vier ogen weergegeven: de twee bovenste als lijntekening die daaronder verder uitgewerkt zijn met schaduwaccenten…
Lees meer
Academische prent met een studie van een gezicht en ogen. Het gaat om een krijtlithografie, verlijmd op een steunkarton van liggend formaat. Links wordt een gezicht gesuggereerd in profiel naar rechts, met enkel een uitwerking van het oog en de neusvleugel met schaduwaccenten. Daarnaast zijn vier ogen weergegeven: de twee bovenste als lijntekening die daaronder verder uitgewerkt zijn met schaduwaccenten (gearceerd). De litho zou afkomstig kunnen zijn uit het handboek 'Méthode Générale de Dessin' van De Weirdt (1845). De functie van deze prent kan gekaderd worden binnen de educatieve context van academies. In de tekenlessen van de klassen 'naar prent' kregen de leerlingen aan de Academie Brugge dergelijke litho's te zien, waarop lijntekeningen gedrukt zijn die krijttekeningen nabootsen. Deze prenten werden verlijmd op steunkartons en op sommige prenten zijn hulplijnen aangebracht.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Frans Karel De Weirdt
Type lithografie AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie op papier in zwarte inkt, verlijmd op steunkarton
Afmetingen 246 x 352 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0803.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.