Academische prent: buste van een vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Charpentier
,
Bernard Romain Julien (prentmaker)

Datering

1845

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een vrouw in profiel naar rechts, plaat nr. 53 uit de reeks "Grande étude aux deux crayons" van Julien, naar tekening van Charpentier. De reeks is uitgegeven in 1845. De vrouw is afgebeeld met een sjaal in haar gevlochten kapsel. Naast een zilveren haarspeld draagt ze een halssnoer met parels en oorringen. De jurk is afgewerkt met…
Lees meer
Academische prent van een vrouw in profiel naar rechts, plaat nr. 53 uit de reeks "Grande étude aux deux crayons" van Julien, naar tekening van Charpentier. De reeks is uitgegeven in 1845. De vrouw is afgebeeld met een sjaal in haar gevlochten kapsel. Naast een zilveren haarspeld draagt ze een halssnoer met parels en oorringen. De jurk is afgewerkt met linten en een kanten boord. Het gaat om een lithografie in zwarte inkt met witte toonblokken. De prent is verlijmd op een licht karton.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Charpentier , Bernard Romain Julien
Type lithografie
Categorie schilderingen
Materiaal
lithografie in zwarte en witte inkt op papier, op karton verlijmd
Afmetingen 495 x 378 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1140.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.