Academische studie naar sculptuur: Marcellus als Hermes Logios

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Pierre Gallet (tekenaar)

Datering

1849

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Marcellus als Hermes Logios, getekend door Pierre Gallet in 1849. Met deze studie werd hij tweede in de klas naar sculptuur bij de tweejaarlijkse prijswedstrijd van de Academie Brugge (SAB, Academie, nr. 243). Zijn klasgenoot Louis Robert werd eerste in diezelfde wedstrijd: 0022.GRO0690.II. Deze studie werd getekend naar een afgietsel van Kleomenes' Marcellus als Hermes…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Marcellus als Hermes Logios, getekend door Pierre Gallet in 1849. Met deze studie werd hij tweede in de klas naar sculptuur bij de tweejaarlijkse prijswedstrijd van de Academie Brugge (SAB, Academie, nr. 243). Zijn klasgenoot Louis Robert werd eerste in diezelfde wedstrijd: 0022.GRO0690.II. Deze studie werd getekend naar een afgietsel van Kleomenes' Marcellus als Hermes Logios (Louvre, Parijs). Marcellus is frontaal afgebeeld in contrapost. Over zijn linkerarm ligt een doek gedrapeerd. De linkerduim en -wijsvinger ontbreken hier, net als bij het Romeinse beeldhouwwerk. Hij houdt zijn rechterhand omhoog ter hoogte van zijn slaap, met daarin een klein rond object. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven staat de toegewezen tekenletter van de leerling voor anonieme jurering. Hierboven is de academiestempel zichtbaar. De behaalde prijs werd onderaan genoteerd, net als de naam van de leerling.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pierre Gallet
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 683 x 493 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0691.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.