Academische studie naar sculptuur: sater met fluit

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Auguste Tribout (tekenaar)

Datering

1845

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een satyr, getekend door Auguste Tribout in 1845. Tribout studeerde toen aan de Academie Brugge in de klas naar sculptuur. Hij maakte deze tekening voor de wedstrijd om beste plaatsen in september 1845. De jury legde "de perfectie of volkomenheyd" vast op een maximumscore van 120 punten. Met 105 punten werd Tribout uitgeroepen tot winnaar…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een satyr, getekend door Auguste Tribout in 1845. Tribout studeerde toen aan de Academie Brugge in de klas naar sculptuur. Hij maakte deze tekening voor de wedstrijd om beste plaatsen in september 1845. De jury legde "de perfectie of volkomenheyd" vast op een maximumscore van 120 punten. Met 105 punten werd Tribout uitgeroepen tot winnaar. Zijn klasgenoot Charles Nolf werd toen tweede (0022.GRO0699.II). Er werd getekend naar een beeldhouwwerk van een fluitspelende satyr. De satyr, met puntige oren, staat met de voeten gekruist tegen een smalle zuil. De naakte figuur draagt een panterhuid rond zijn schouders die langs het lichaam gedrapeerd is. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Auguste Tribout tekende de figuur vanuit een driekwartsperspectief, inclusief de sokkel van het afgietsel. Hij behaalde ook de eerste prijs in het tweejaarlijkse concours, voor het schooljaar 1844-1845, opnieuw gevolgd door Nolf op de tweede plaats (SAB, Academie, nrs. 53 en 243).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Auguste Tribout
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 632 x 477 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0698.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT, mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.