Academische studie naar prent: buste van een blazende man, Aeolus

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Datering

1808

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een blazende man, getekend in zwart krijt of houtskool en op vier punten verlijmd in een album met verschillende prijstekeningen naar prent. Een man is frontaal afgebeeld tot aan de schouders, zijn gezicht in driekwart naar rechts. Hij blaast heel hevig naar rechtsonder, waar ook enkele wolken te zien zijn. Ook zijn haren waaien mee…
Lees meer
Academische studie naar prent van een blazende man, getekend in zwart krijt of houtskool en op vier punten verlijmd in een album met verschillende prijstekeningen naar prent. Een man is frontaal afgebeeld tot aan de schouders, zijn gezicht in driekwart naar rechts. Hij blaast heel hevig naar rechtsonder, waar ook enkele wolken te zien zijn. Ook zijn haren waaien mee in dezelfde richting. Joseph Salembier tekende deze studie in 1808 als leerling aan de Academie Brugge. Hij behaalde ermee de eerste prijs van de de tweede klas naar prenten. Salembier tekende deze studie naar een prent van Lucien, naar een ontwerp van Le Barbier. Deze gravure is getiteld 'Eole' en beeldt de Griekse Aeolus af, 'bewaarder van de winden'. De verschillende aantekeningen op de studie, duiden op Salmbiers wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien, waarboven wellicht de handtekening van Jan Donaas Seghers (leraar klassen naar prenten) stond. Helaas is deze informatie, en wellicht ook het tekennummer, mee met de bladranden afgesneden. Dat Salembier eerste werd, noteerde men linksonder met een 'j'.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.