Academische studie naar sculptuur: Discophoros

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Somers (tekenaar)

Datering

1885

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van de Discuswerper of Discophoros, getekend door Joseph Somers in 1885. Somers was een leerling in de klas 'Antiek-beeld' aan de Academie Brugge in het schooljaar 1884-1885. Hij maakte deze studie tijdens een wedstrijd en hij behaalde de tweede plaats of prijs. De leerling tekende naar een afgietsel van de Discophoros, de jonge atleet die zich…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van de Discuswerper of Discophoros, getekend door Joseph Somers in 1885. Somers was een leerling in de klas 'Antiek-beeld' aan de Academie Brugge in het schooljaar 1884-1885. Hij maakte deze studie tijdens een wedstrijd en hij behaalde de tweede plaats of prijs. De leerling tekende naar een afgietsel van de Discophoros, de jonge atleet die zich voorbereidt om een discusschijf te werpen. Het beeld staat tegen een steunpunt op een sokkel en is vanuit driekwart aanzicht getekend. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Zijn klasgenoot Michel Dinnewet werd de winnaar in deze wedstrijd: 0022.GRO0660.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Somers
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 657 x 500 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0661.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.