Academische studie naar sculptuur: buste van Antinoüs

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1804 - circa 1812

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Antinoüs, getekend door een leerling aan de Academie Brugge. De naam van de tekenaar en de datum zijn niet vermeld. Het gaat om een wedstrijdstudie: de leerling behaalde de tweede plaats volgens het opschrift rechtsboven. Voor de wedstrijd werd getekend naar de buste van Antinoüs (Antinoüs Capitolini). Het afgietsel is vanuit driekwart aanzicht getekend. Het…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Antinoüs, getekend door een leerling aan de Academie Brugge. De naam van de tekenaar en de datum zijn niet vermeld. Het gaat om een wedstrijdstudie: de leerling behaalde de tweede plaats volgens het opschrift rechtsboven. Voor de wedstrijd werd getekend naar de buste van Antinoüs (Antinoüs Capitolini). Het afgietsel is vanuit driekwart aanzicht getekend. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, afgewerkt met hoogsels in wit krijt. Een andere anonieme leerling tekende wellicht ook in deze wedstrijd: 0022.GRO0591.II. Door de handtekening van directeur Franciscus Vander Donckt op beide studies wordt de vervaardigingsdatum geschat tussen 1802 en 1812.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 582 x 450 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0570.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.