Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1802 - circa 1812

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, door een leerling van de Brugse academie getekend. De leerling maakte deze studie tijdens een wedstrijd en behaalde ermee de eerste plaats. Zijn identiteit is niet bekend. Het naaktmodel steunt op een voetblokje en wijst met de rechterhand omlaag. De man kijkt in de andere richting en houdt een lange…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, door een leerling van de Brugse academie getekend. De leerling maakte deze studie tijdens een wedstrijd en behaalde ermee de eerste plaats. Zijn identiteit is niet bekend. Het naaktmodel steunt op een voetblokje en wijst met de rechterhand omlaag. De man kijkt in de andere richting en houdt een lange stok vast in zijn linkerhand. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Linksboven staat de tekenletter voor anonieme jurering. Franciscus van der Donckt ondertekende als directeur. Door zijn handtekening kan de studie gedateerd worden tussen 1802 en 1812. Een anonieme klasgenoot behaalde de tweede plaats in dezelfde wedstrijd: 0022.GRO0534.II. Het is opmerkelijk dat de leerlingen op een andere soort papier tekenden. Wellicht koos de winnaar ervoor om de lichte kleur van het papier te benutten in plaats van wit krijt te gebruiken voor het aanbrengen van hoogsels.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 600 x 460 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0533.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.