Academische studie naar sculptuur: Hercules Farnese

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Antoon L. Joostens (tekenaar)

Datering

1837

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Hercules, getekend door Antoon Joostens in 1837. Joostens, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij won toen een medaille als tweede prijs van zijn klas. Jean Cierckens won de wedstrijd als primus (0022.GRO0705.II). Er werd getekend naar een afgietsel van het beeldhouwwerk 'Hercules Farnese'…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Hercules, getekend door Antoon Joostens in 1837. Joostens, afkomstig uit Brugge, maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij won toen een medaille als tweede prijs van zijn klas. Jean Cierckens won de wedstrijd als primus (0022.GRO0705.II). Er werd getekend naar een afgietsel van het beeldhouwwerk 'Hercules Farnese'. De naakte, gespierde god leunt over zijn knots, gedrapeerd met een leeuwenhuid. Met een neerwaartse blik is zijn gezicht in profiel naar rechts afgebeeld. Hij houdt zijn rechterhand achter de rug en verbergt daarin de gouden appels van de Hesperiden - een verwijzing naar de twaalf werken. Joostens tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven staat de academiestempel met daarnaast de handtekening van directeur Gregorius. De Net ondertekende als secretaris boven de tekenletter van de leerling. Uit deze wedstrijd is ook de tweede studie van Joostens bewaard: 0016.GRO0221.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Antoon L. Joostens VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 607 x 465 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0622.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.