Academische studie naar sculptuur: buste van Socrates

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Lionnel Van Marcke (tekenaar)

Datering

1885

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Socrates, getekend door Lionel Van Marcke in 1885. Van Hulle maakte deze studie tijdens een wedstrijd aan de Academie Brugge. Hij was in 1884-1885 ingeschreven in de klas 'Plaaster -Kop' en won de tweede plaats of prijs. Henri van Hulle werd toen eerste: 0022.GRO0616.II. De leerling tekende naar een afgietsel van de buste van Socrates…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Socrates, getekend door Lionel Van Marcke in 1885. Van Hulle maakte deze studie tijdens een wedstrijd aan de Academie Brugge. Hij was in 1884-1885 ingeschreven in de klas 'Plaaster -Kop' en won de tweede plaats of prijs. Henri van Hulle werd toen eerste: 0022.GRO0616.II. De leerling tekende naar een afgietsel van de buste van Socrates. Hij gebruikte hiervoor zwart krijt of houtskool en tekende de buste vanuit frontaal oogpunt. Linksboven staat de stempel van de academie met de tekenletter van de leerling voor anonieme jurering.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Lionnel Van Marcke
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 657 x 496 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0617.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.