Academische studie naar prent: buste van een vrouwelijke heilige

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Salomon Guillaume Counis
,
Massol
,
Lodewijk Jozef van Peteghem (tekenaar)
,
Rafaël

Datering

1840

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een vrouwelijke heilige, getekend door Lodewijk van Peteghem in 1840. Hij maakte deze studie voor de wedstrijd om beste plaatsen en werd winnaar in de tweede klas, ook "groote kop" genoemd. Er werd getekend naar een prent met een detail uit 'Lo Spasimo di Sicilia', naar het schilderij van Rafaël. De vrouwelijke heilige is op…
Lees meer
Academische studie naar prent van een vrouwelijke heilige, getekend door Lodewijk van Peteghem in 1840. Hij maakte deze studie voor de wedstrijd om beste plaatsen en werd winnaar in de tweede klas, ook "groote kop" genoemd. Er werd getekend naar een prent met een detail uit 'Lo Spasimo di Sicilia', naar het schilderij van Rafaël. De vrouwelijke heilige is op het schilderij in de hoek rechtsonder te zien. Hier is ze tot aan de schouder afgebeeld, gezien van op de rug, in profiel naar links. De wenende vrouw heeft een ingevlochten kapsel en draagt kledij met een brede halsopening. Het gaat om een studie naar een gravure van Massol, naar ontwerp van Counis. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool. Linksboven staat de academiestempel. Daaronder is het tekennummer van de leerling weergegeven. Hiermee werd zijn studie anoniem beoordeeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.