Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Charles Recour (tekenaar)

Datering

1839

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Charles Recour in 1839. Recour maakte deze studie tijdens de wedstrijd aan de Academie Brugge en won ermee de eerste prijs. Antoon Joostens werd tweede (0016.GRO0226.II). Een naakte man is voluit en van op de rug weergegeven. Hij staat rechtop met zijn rechterbeen geplooid, de voet wat hoger op…
Lees meer
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Charles Recour in 1839. Recour maakte deze studie tijdens de wedstrijd aan de Academie Brugge en won ermee de eerste prijs. Antoon Joostens werd tweede (0016.GRO0226.II). Een naakte man is voluit en van op de rug weergegeven. Hij staat rechtop met zijn rechterbeen geplooid, de voet wat hoger op een blok. Het model rust met zijn rechterarm op een hoge sokkel. Zijn bovenlichaam buigt mee. Hij draait zijn hoofd naar links, zijn gezicht weergegeven in driekwart. Recour tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De verschillende aantekeningen verwijzen naar de wedstrijddeelname. Linksboven op het etiket staat Recours tekenletter, voor anonieme jurering. Daarboven is de academiestempel op het papier gedrukt. Gregorius en De Net ondertekenden de wedstrijdstudie, respectievelijk als directeur en secretaris van de Academie. Linksonder werd genoteerd dat Recour de eerste prijs behaalde en een medaille won. Recour tekende het model ook frontaal gezien: 0016.GRO0223.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Recour VIAF
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 605 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0341.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.