Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Charles Recour (tekenaar)

Datering

1839

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Charles Recour in 1839. Hij maakte deze studie in de wedstrijd om beste plaatsen. Recour behaalde de tweede plaats en zijn klasgenoot Antoon Joostens werd winnaar (0016.GRO0227.II). Het naaktmodel is in staande pose weergegeven met gekruiste voeten. Hij leunt met zijn heup tegen een hoge sokkel, waarop hij zijn…
Lees meer
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Charles Recour in 1839. Hij maakte deze studie in de wedstrijd om beste plaatsen. Recour behaalde de tweede plaats en zijn klasgenoot Antoon Joostens werd winnaar (0016.GRO0227.II). Het naaktmodel is in staande pose weergegeven met gekruiste voeten. Hij leunt met zijn heup tegen een hoge sokkel, waarop hij zijn linkerarm laat rusten. Hij wijst met zijn rechterhand naar onder en kijkt naar links. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven ondertekende directeur Gregorius en secretaris De Net naast de academiestempel. Hier staat ook de tekenletter van de leerling, op de studie genoteerd ter identificatie bij de anonieme jurering.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Recour VIAF
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 604 x 463 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0224.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.