Academische studie naar sculptuur: buste van Solon

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Charles Recour (tekenaar)

Datering

1832

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Solon, getekend door Charles Recour in 1832. Recour maakte deze studie als student in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee tweede op de wedstrijd om beste (zit)plaatsen. Zijn klasgenoot Henry Becquet werd eerste (0016.GRO0204.II). De leerling tekende naar een afgietsel van een buste van Solon. De buste is naar links…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Solon, getekend door Charles Recour in 1832. Recour maakte deze studie als student in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Hij werd ermee tweede op de wedstrijd om beste (zit)plaatsen. Zijn klasgenoot Henry Becquet werd eerste (0016.GRO0204.II). De leerling tekende naar een afgietsel van een buste van Solon. De buste is naar links gedraaid zodat het gezicht van de Atheense dichter en politicus als het ware in profiel weergegeven is. Recour tekende deze studie in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. De aantekeningen verduidelijken de wedstrijddeelname van de leerling. Linksboven is de toegewezen letter 'M.' te zien, waaronder Recour anoniem tekende. Daar staat ook de academiestempel en de handtekening van secretaris Jan Vandewalle-Vermeulen. De behaalde tweede plaats werd linksonder genoteerd. Daarna werden zijn naam en de datering ook linksonder opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Recour VIAF
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op lichtbruin papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 597 x 454 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0205.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.