Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Charles Recour (tekenaar)

Datering

1837

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Charles Recour in 1837. Recour maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde ermee de tweede prijs van zijn klas. Henry Becquet won de wedstrijd (0016.GRO0218.II). Het naaktmodel is van op de rug afgebeeld. Met licht gespreide benen staat de man…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Charles Recour in 1837. Recour maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde ermee de tweede prijs van zijn klas. Henry Becquet won de wedstrijd (0016.GRO0218.II). Het naaktmodel is van op de rug afgebeeld. Met licht gespreide benen staat de man naast een sokkel, opgebouwd uit twee blokken. Met zijn gestrekte rechterarm steunt het model hierop. Zijn linkerhand is in de zij geplaatst. Recour tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De verschillende aantekeningen tonen aan dat dit een wedstrijdtekening is. Linksboven op het etiket, is Recours anonieme tekenletter te zien. Daarboven staat de stempel van de academie met de handtekening van directeur Albert Gregorius en secretaris Charles De Net. Linksonder werd genoteerd dat Recour de tweede prijs behaalde. Hij ontving hiervoor een medaille. Daarnaast werd ook de exacte datum van het juryoordeel opgeschreven. Uit deze prijswedstrijd is er nog een tweede studie van Recour: 0016.GRO0219.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Recour VIAF
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 606 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0220.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.