Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Charles Recour (tekenaar)

Datering

1839

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Charles Recour in 1839. Recour maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde toen de eerste prijs tijdens de wedstrijd. Antoon Joostens werd tweede (0016.GRO0225.II). Het naaktmodel is in staande pose afgebeeld met gespreide benen. De man draait zijn lichaam een…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Charles Recour in 1839. Recour maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij behaalde toen de eerste prijs tijdens de wedstrijd. Antoon Joostens werd tweede (0016.GRO0225.II). Het naaktmodel is in staande pose afgebeeld met gespreide benen. De man draait zijn lichaam een slag naar rechts en kijkt ook in profiel naar rechts. Hij trekt met zijn linkerhand aan een touw, terwijl hij een stok vastneemt in de rechterhand. De rekwisieten zijn niet helemaal uitgewerkt of afgebeeld. Recour tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven op het etiket is Recours anonieme tekenletter te zien. Daarboven staat de stempel van de academie met handtekeningen van directeur Gregorius en secretaris De Net. Linksonder werd genoteerd dat Recour de eerste prijs behaalde. Hij ontving hiervoor een medaille. Uit deze prijswedstrijd is ook de tweede studie van Recour bewaard: 0022.GRO0341.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Recour VIAF
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 610 x 464 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0223.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.