Gewelfdecoratie van de Galerie d'Hercule naar Le Brun en Le Sueur

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Eustache Le Sueur (schilder)
,
Charles Le Brun (schilder)
,
Bernard Picart (tekenaar)

Datering

1740

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Deel van een gravure naar een van de plafondschilderingen van de Galerie d'Hercule door Charles Le Brun en Eustache Le Sueur in Hôtel Lambert te Parijs. Deze bijgesneden prent stelt de schildering voor tussen het tweede vak en het centrale gedeelte van het gewelf. Rondom de voorstelling een stippellijn en instructies over hoe de prent uitgeknipt en gekleefd dient te…
Lees meer
Deel van een gravure naar een van de plafondschilderingen van de Galerie d'Hercule door Charles Le Brun en Eustache Le Sueur in Hôtel Lambert te Parijs. Deze bijgesneden prent stelt de schildering voor tussen het tweede vak en het centrale gedeelte van het gewelf. Rondom de voorstelling een stippellijn en instructies over hoe de prent uitgeknipt en gekleefd dient te worden. De oorspronkelijke prent omvatte nog een ander deel van de decoratie. Het maakt deel uit van een serie prenten van de gewelfdecoraties uit het Hôtel Lambert genaamd "Les peintures de Charles Le Brun et d'Eustache le Sueur qui sont dans l'hôtel du chastelet cy devant la maison du president Lambert dessinées par Bernard Picard et gravées tant par lui que par differens Graveurs l'on y a joint" uitgegeven te Parijs in 1740. Het geheel is onder andere te vinden in de collectie van het Musée de Carnavalet in Parijs (https://www.parismuseescollections.paris.fr/ru/node/642167#infos-principales). Ets gedrukt op gevergeerd papier met ongeïdentificeerd watermerk met een kroontje.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.