Academische prent: zittend mannelijk naakt, trekkend aan een touw

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Carle van Loo (ontwerper)

Datering

circa 1742 - 1743

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een mannelijk naaktmodel dat aan een touw trekt. Het gaat om een ets op gevergeerd papier uit de reeks 'Six Figures Académiques' getekend en gegraveerd door Carle van Loo. Het onderwerp van de prent is een zittend mannelijk naakt van op de rug gezien. Hij zit gedeeltelijk op een rotsblok en trekt aan een touw. Met het…
Lees meer
Academische prent van een mannelijk naaktmodel dat aan een touw trekt. Het gaat om een ets op gevergeerd papier uit de reeks 'Six Figures Académiques' getekend en gegraveerd door Carle van Loo. Het onderwerp van de prent is een zittend mannelijk naakt van op de rug gezien. Hij zit gedeeltelijk op een rotsblok en trekt aan een touw. Met het linkerbeen drukt hij tegen een voorwerp aan om kracht te zetten op de armen en benen. Een overeenkomstige prent bevindt zich in de bibliotheek van de Academie Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Carle van Loo VIAF RKD Wikidata
Type ets
Categorie prenten AAT
Materiaal
ets op gevergeerd papier in zwarte inkt
Afmetingen 507 x 388 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1134.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.