Academische prent: twee mannelijke naakten

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Carle van Loo

Datering

1742 - 1743

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van twee mannelijke naakten. Een knielend mannelijk naakt wordt van op de rug weergegeven. Hij kijkt omlaag naar het levenloze lichaam van een liggende naakte man, waarvan hij de benen omhoog houdt. Hij ligt uitgestrekt naast een open graf. Onder zijn lichaam ligt een doek gedrapeerd. Het gaat om een ets op gevergeerd papier uit de reeks 'Six…
Lees meer
Academische prent van twee mannelijke naakten. Een knielend mannelijk naakt wordt van op de rug weergegeven. Hij kijkt omlaag naar het levenloze lichaam van een liggende naakte man, waarvan hij de benen omhoog houdt. Hij ligt uitgestrekt naast een open graf. Onder zijn lichaam ligt een doek gedrapeerd. Het gaat om een ets op gevergeerd papier uit de reeks 'Six Figures Académiques' getekend en gegraveerd door Carle van Loo (zie ook 0022.GRO1133.III en 0022.GRO1134.III).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Carle van Loo VIAF RKD Wikidata
Type ets AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
Ets op gevergeerd papier in zwarte inkt
Afmetingen 396 x 527 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1132.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.