Academische prent: zittend mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Carle van Loo (ontwerper)

Datering

circa 1742 - 1743

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een zittend mannelijk naakt. Hij zit op een drapering en steunt met de rechterhand op een lage sokkel of steen. Zijn benen zijn gekruist en hij steunt met zijn linkerarm op het bovenbeen. In een denkende pose kijkt hij in profiel naar onder. Het gaat om een ets op gevergeerd papier uit de reeks 'Six Figures Académiques'…
Lees meer
Academische prent van een zittend mannelijk naakt. Hij zit op een drapering en steunt met de rechterhand op een lage sokkel of steen. Zijn benen zijn gekruist en hij steunt met zijn linkerarm op het bovenbeen. In een denkende pose kijkt hij in profiel naar onder. Het gaat om een ets op gevergeerd papier uit de reeks 'Six Figures Académiques' getekend en gegraveerd door Carle van Loo (zie ook 0022.GRO1132.III en 0022.GRO1134.III). Een identieke prent bevindt zich in de bibliotheek van de Academie Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Carle van Loo VIAF RKD Wikidata
Type ets
Categorie prenten AAT
Materiaal
Ets in zwarte inkt op gevergeerd papier
Afmetingen 380 x 542 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1133.III
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.