Zicht op de stad en haven van Bordeaux

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Corwil (graveur)
,
Claude Joseph Vernet

Datering

circa 1767 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit zicht op de haven van Bordeaux in 1758 kadert in een reeks van Franse havens die Joseph Vernet tussen 1754 en 1765 schilderde op vraag van koning Lodewijk XV. Tien havens werden geschilderd om de handel en maritieme activiteit te documenteren. Links zien we classicistische hoge huizen die uitkijken op het strand waar een grote bedrijvigheid heerst. De nadruk…
Lees meer
Dit zicht op de haven van Bordeaux in 1758 kadert in een reeks van Franse havens die Joseph Vernet tussen 1754 en 1765 schilderde op vraag van koning Lodewijk XV. Tien havens werden geschilderd om de handel en maritieme activiteit te documenteren. Links zien we classicistische hoge huizen die uitkijken op het strand waar een grote bedrijvigheid heerst. De nadruk ligt duidelijk op de wijnhandel. Vaten worden af en aan gebracht van en naar de schepen en sloepen. Gegoede burgerij, handelaars en werklieden zijn druk in de weer. Schepen varen rechts af en aan. Het is duidelijk dat de opdracht van Vernet was om de handel en de maritieme activiteit 'in de verf' te zetten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.