Zicht op de site van Allevard

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Francois Denis Née (graveur)
,
Ballin (tekenaar)

Datering

1782

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Op deze achttiende eeuwse gravure loopt de rivier Le Breda van links waar ze via een waterval naar rechtsonder in de afbeelding stroomt. Links van de rivier zien we landerijen. Centraal boven de rivier is het Chateau en de tuinen van de Comte de Barral. Rechts zien we het dorpje Allevard met de Saint-Marcel kerktoren. Boven de rivier aan de…
Lees meer
Op deze achttiende eeuwse gravure loopt de rivier Le Breda van links waar ze via een waterval naar rechtsonder in de afbeelding stroomt. Links van de rivier zien we landerijen. Centraal boven de rivier is het Chateau en de tuinen van de Comte de Barral. Rechts zien we het dorpje Allevard met de Saint-Marcel kerktoren. Boven de rivier aan de linkerkant zien we in de verte de Montagne du Grand Glaisin, linksboven de tuinen de Montagne de Montouvrard, centraal boven de tuinen in de verte de Montagne de Taillon en de berg rechts is de Montagne de Brame farine. De familie 'de Barral' was een invloedrijke adellijke Franse familie die huwelijksbanden had met vele belangrijke adellijke en koninklijke families in Europa.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.