Spotprent op de viering van het eeuwfeest van de Amsterdamse schouwburg

Public Domain

Kunstenaar / maker

Anonieme meester (graveur (prentkunstenaar))

Datering

1738

Periode

18de eeuw
Deze spotprent neemt de viering van het eerste eeuwfeest van de Amsterdamse Schouwburg aan de Keizersgracht op 7 januari 1738 door de mangel. Op de voorgrond staan drie protestantse kerkhervormers met teksten met kritiek op het jubileum. Links staat Martin Luther, in het midden Menno Simons en rechts Johannes Calvijn. De tekst van Menno Simons roept op om het 25-jarige…
Lees meer
Deze spotprent neemt de viering van het eerste eeuwfeest van de Amsterdamse Schouwburg aan de Keizersgracht op 7 januari 1738 door de mangel. Op de voorgrond staan drie protestantse kerkhervormers met teksten met kritiek op het jubileum. Links staat Martin Luther, in het midden Menno Simons en rechts Johannes Calvijn. De tekst van Menno Simons roept op om het 25-jarige jubileum van de Vrede van Utrecht (1713) te vieren. Op de achtergrond is een toneelstuk te zien met een arcadisch landschap met Apollo en andere mythologische figuren, putti, nimfen etc.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Anonieme meester
Type ets AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
ets op papier
papier AAT
Afmetingen 157 x 176 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2014-RU
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.