Academische studie naar sculptuur: buste van Niobe

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Bruno Van Hollebeke (tekenaar)

Datering

1835

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Niobe, getekend door Bruno Van Hollebeke in 1835. Van Hollebeke maakte deze studie als leerling in de klas naar 'het plaester' of sculptuur aan de Academie Brugge. Hij behaalde toen de eerste prijs van zijn klas tijdens de prijswedstrijd. Zijn klasgenoot Antonius De Witte werd tweede (0022.GRO0573.II). De leerlingen tekenden de buste van Niobe. Het…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Niobe, getekend door Bruno Van Hollebeke in 1835. Van Hollebeke maakte deze studie als leerling in de klas naar 'het plaester' of sculptuur aan de Academie Brugge. Hij behaalde toen de eerste prijs van zijn klas tijdens de prijswedstrijd. Zijn klasgenoot Antonius De Witte werd tweede (0022.GRO0573.II). De leerlingen tekenden de buste van Niobe. Het gaat om een afgietsel van een detail uit het standbeeld van Niobe met haar jongste dochter. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De aantekeningen refereren naar de wedstrijddeelname. Linksboven is een etiket verlijmd met daarop de tekenletter van Bruno Van Hollebeke voor anonieme jurering. Daarboven staat de handtekening van leraar of directeur Dumery en de handtekening van secretaris De Net. Helemaal bovenaan staat de academiestempel. De behaalde prijs werd linksonder genoteerd. Van Hollebeke maakte nog een tweede studie naar sculptuur: 0022.GRO0334.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bruno Van Hollebeke VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 593 x 450 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0222.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.