Academische studie naar prent: halffiguur van Corinne

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

François Gérard
,
Eugène Van Maldeghem (tekenaar)

Datering

1828

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Corinne, getekend door Eugène Van Maldeghem in 1828. Van Maldeghem, afkomstig uit Dentergem, won met deze studie de eerste prijs in de wedstrijd aan de Brugse Academie. Hij was toen ingeschreven in de eerste figuurklas waarin naar prenten werd getekend. Zijn klasgenoot Franciscus Quartier werd toen tweede: 0016.GRO0142.37.II. De leerling kopieerde naar een prent waarop…
Lees meer
Academische studie naar prent van Corinne, getekend door Eugène Van Maldeghem in 1828. Van Maldeghem, afkomstig uit Dentergem, won met deze studie de eerste prijs in de wedstrijd aan de Brugse Academie. Hij was toen ingeschreven in de eerste figuurklas waarin naar prenten werd getekend. Zijn klasgenoot Franciscus Quartier werd toen tweede: 0016.GRO0142.37.II. De leerling kopieerde naar een prent waarop Corinne is afgebeeld, uit de roman 'Corinne ou l'Italie'. Deze figuur van Corinne is een detail uit het schilderij 'Corinne au Cap Misène' van François Gérard. De jonge vrouw, weergegeven tot aan haar middel, draait het hoofd naar links en kijkt omhoog. Ze heeft een sjaal in haar krullende haren en draagt een jurk met een medaillon, met daarop een hoofd in profiel. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Linksboven staat de academiestempel, de handtekening van directeur Joseph-François Ducq en de behaalde prijs (1). Het etiket met het nummer van de leerling (9) is hier op het tekenpapier bevestigd. De studie wordt bewaard in een album waarin ook andere academische tekeningen verlijmd zijn, waaronder een tweede studie van Van Maldeghem: 0016.GRO0142.34.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) François Gérard , Eugène Van Maldeghem VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 607 x 471 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.35.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.