Academische studie naar sculptuur: buste van Solon

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Sebastiaan Caneel (tekenaar)

Datering

1786

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van Solon, getekend door Sebastiaan Caneel in 1786. Caneel was ingeschreven in de academie Brugge in de klas naar 'bosse' of 'plaester' en nam deel aan de prijswedstrijd van dat jaar. Hij maakte twee studies naar sculpturen (afgietsels) en werd tweede in zijn categorie (zie ook 0016.GRO0088.II). Franciscus Kinsoen werd primus en tekende…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van Solon, getekend door Sebastiaan Caneel in 1786. Caneel was ingeschreven in de academie Brugge in de klas naar 'bosse' of 'plaester' en nam deel aan de prijswedstrijd van dat jaar. Hij maakte twee studies naar sculpturen (afgietsels) en werd tweede in zijn categorie (zie ook 0016.GRO0088.II). Franciscus Kinsoen werd primus en tekende naar dezelfde sculpturen (zie ook 0014.GRO0049.II). Het onderwerp van deze studie is een buste van Solon, Atheense dichter, wetgever en politicus. De sokkel en buste is frontaal getekend, het hoofd van Solon is in driekwart naar rechts gedraaid. Er is een aangelijmde strook onderin met verderzetting van de compositie (sokkel van de buste) en opschrift. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. Linksboven is de academiestempel geplaatst, net als de handtekeningen van secretaris Frans Vande Steene en directeur Paul de Cock. Het cijfer 2 in zwart krijt daaronder verwijst naar de behaalde tweede plaats in de rangschikking van de wedstrijd. Rechtsboven is een papieren etiket op de tekening gekleefd met de tekenletter (L) die werd toegewezen aan Caneel tijdens de wedstrijd. Onderaan links vermeldt het opschrift de naam van de tekenaar met het jaartal van de wedstrijd en zijn afkomst (Brugge).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Sebastiaan Caneel
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 628 x 440 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0089.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.