Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt met dolk, van op de rug gezien.

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean-Baptiste Joseph Autrique (tekenaar)

Datering

1804

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Jean-Baptiste Autrique in 1804. Autrique was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij tekende twee studies voor het prijskamp in zijn klas (zie ook 0014.GRO0078.II) en won hiermee de eerste prijs (primus). Op deze studie is het naakte model afgebeeld in driekwartperspectief, gezien…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Jean-Baptiste Autrique in 1804. Autrique was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij tekende twee studies voor het prijskamp in zijn klas (zie ook 0014.GRO0078.II) en won hiermee de eerste prijs (primus). Op deze studie is het naakte model afgebeeld in driekwartperspectief, gezien van op de rug. Hij houdt een dolk in zijn linkerhand en houdt zijn rechterarm omhoog gebogen voor zijn voorhoofd. Met zijn linkervoet stapt hij naar voren op op een plank. Het gezicht van de man is in profiel naar rechts weergegeven. Er is een aangelijmde strook onderin met verderzetting van de tekening (rechtervoet). Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Alle bladranden, uitgezonderd de bovenste, zijn afgesneden. Onderaan rechts vermeldt de aantekening de vervaardiger, zijn afkomst (Brugge), de behaalde prijs en het jaartal van het concours. Bovenaan links is de academiestempel geplaatst, met daarnaast de handtekening van directeur van der Donckt. Rechtsboven is Autrique's tekenletter 'A' op de tekening verlijmd. Daaronder werd ook de behaalde prijs genoteerd: 1 (j). Thomas Liebaert werd tweede in dezelfde wedstrijd (zie 0016.GRO0122.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jean-Baptiste Joseph Autrique
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in houtskool of zwart krijt, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 625 x 424 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0079.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.