Academische studie naar prent: buste van Antinoüs

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Verhulst (tekenaar)

Datering

1802

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Antinoüs, getekend in rood krijt door Joseph Verhulst. Antinous is frontaal afgebeeld tot aan de borst. Hij is weergegeven als Dionysus of Bacchus met kort golvend haar waarin hij een lauwerkrans met bessen draagt. Wellicht werd er getekend naar een prent van G. Reverdin. Verhulst won de eerste prijs met deze studie tijdens het concours…
Lees meer
Academische studie naar prent van Antinoüs, getekend in rood krijt door Joseph Verhulst. Antinous is frontaal afgebeeld tot aan de borst. Hij is weergegeven als Dionysus of Bacchus met kort golvend haar waarin hij een lauwerkrans met bessen draagt. Wellicht werd er getekend naar een prent van G. Reverdin. Verhulst won de eerste prijs met deze studie tijdens het concours van 1802. Hij was toen leerling in de tweede klas naar prenten aan de Academie Brugge. De behaalde prijs werd linksonder genoteerd. Linksboven staat de handtekening van secretaris Vande Steene en de handtekening van leraar Seghers, nog gedeeltelijk leesbaar op de afgesneden bladranden. De studie wordt bewaard in een album samen met andere prijstekeningen naar prenten van de Brugse academie.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Verhulst
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in rood krijt op gevergeerd papier
Afmetingen 425 x 310 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.25.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.