Academische studie naar prent: hoofd van een jonge vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jean-Charles François
,
Guillielmus de Visch (tekenaar)
,
François Boucher

Datering

1766

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een jonge vrouw, getekend door Guillielmus de Visch in 1766. De Visch maakte deze studie tijdens het concours om prijzen in 1766 aan de Academie Brugge. Hij won de eerste prijs in de tweede klas naar prenten. Het onderwerp van deze prijstekening is een prent waarop een jonge vrouw tot op de schouders afgebeeld is…
Lees meer
Academische studie naar prent van een jonge vrouw, getekend door Guillielmus de Visch in 1766. De Visch maakte deze studie tijdens het concours om prijzen in 1766 aan de Academie Brugge. Hij won de eerste prijs in de tweede klas naar prenten. Het onderwerp van deze prijstekening is een prent waarop een jonge vrouw tot op de schouders afgebeeld is. Haar hoofd is frontaal weergegeven. De vrouw heeft een roos in het haar en kijkt met een dromerige blik opzij. Het gaat om een kopie van een prent van François (graveur), naar ontwerp of tekening van Boucher. Het gebruikte medium is rood krijt met een ondertekening in zwart krijt of houtskool. Het papier is bijgesneden langs de randen en werd daarna verlijmd op een groter vel papier. Er zijn verschillende aantekeningen die verwijzen naar de wedstrijddeelname van de leerling. Linksboven is het jaartal van de wedstrijd weergegeven, met daarnaast de academiestempel en de handtekening van Jan Garemijn, directeur van de Academie. Rechts staat het tekennummer '4' dat toegewezen werd aan de Visch voor anonieme jurering. De behaalde prijs werd rechtsboven met een '1' (primus) aangeduid, en onderaan vermeld in de annotatie. De studie wordt bewaard in een album met andere academische studies naar prenten, getekend door leerlingen in wedstrijden aan de Academie Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Jean-Charles François , Guillielmus de Visch , François Boucher VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekening op gevergeerd papier in rood krijt met ondertekening in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 420 x 283 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.09.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.