Portret van Josina Hamels

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Hendrick Goltzius (prentmaker)

Datering

1589

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Prent gegraveerd door Hendrick Goltzius in 1589, tweede staat (H VIII, p. 44, nr. 185, als 'Cornelia van de Capelle'). Portret van Josina Hamels in een ovaal, voorgesteld in drie kwart achter een tafel, met een boek en een schedel, waarop haar rechterhand ligt; in de achtergrond de oudtestamentische scène met Rebeca die Eliezer te drinken geeft aan de bron…
Lees meer
Prent gegraveerd door Hendrick Goltzius in 1589, tweede staat (H VIII, p. 44, nr. 185, als 'Cornelia van de Capelle'). Portret van Josina Hamels in een ovaal, voorgesteld in drie kwart achter een tafel, met een boek en een schedel, waarop haar rechterhand ligt; in de achtergrond de oudtestamentische scène met Rebeca die Eliezer te drinken geeft aan de bron; rond de ovaal een letterband met de inscriptie: 'Rebecca qvalis, qvalis.... postvlavit patria'; bovenaan in de hoeken een luitspeler en een zanger; in de hoeken onderaan twee pauwen. De prent hoort samen met een andere prent, met de voorstelling van haar man, Jacques de la Faille (H VIII, p. 44, nr. 184). De voorbereidende tekening voor de prent, met zilverpunt op perkament bevindt zich in het Teylersmuseum, Haarlem.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.