Evangelist Mattheüs

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

anoniem
,
Jacob (II) de Gheyn (uitgever)

Datering

ca. 1595

Collectie

Musea Brugge
De heilige Mattheüs is naar rechts afgebeeld zittend aan tafel terwijl hij zijn evangelie schrijft. Links achter hem staat een engel die een intpot vasthoudt in zijn linkerhand. Door het raam rechts op de achtergrond is de gekruisigde Christus met Maria en Johannes te zien. In de marge onderaan is de naam van de evangelist gegraveerd. De prent is gemaakt…
Lees meer
De heilige Mattheüs is naar rechts afgebeeld zittend aan tafel terwijl hij zijn evangelie schrijft. Links achter hem staat een engel die een intpot vasthoudt in zijn linkerhand. Door het raam rechts op de achtergrond is de gekruisigde Christus met Maria en Johannes te zien. In de marge onderaan is de naam van de evangelist gegraveerd. De prent is gemaakt naar ontwerp van Jacques de Gheyn II en uitgegeven door Claes Jansz. Visscher (New Holl. The De Gheyn Family, 68-71, 68).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.