Stilleven met brug

Public domain / CC-PDM

Datering

circa 1749

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). Twee op afzonderlijk papier getekende tafereeltjes werden in het Album gekleefd. Het gaat hier telkens om een voorontwerp voor behang, bestemd om een Chinees Salon van een extra oosterse toets te voorzien. Op het eerste schilderijtje staan twee musicerende figuren. De figuur links tokkelt op een soort banjo, terwijl de…
Lees meer
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). Twee op afzonderlijk papier getekende tafereeltjes werden in het Album gekleefd. Het gaat hier telkens om een voorontwerp voor behang, bestemd om een Chinees Salon van een extra oosterse toets te voorzien. Op het eerste schilderijtje staan twee musicerende figuren. De figuur links tokkelt op een soort banjo, terwijl de rechterfiguur op een langwerpig blaasinstrument speelt. Beide mannen richten hun ogen op de partituur die de vrouw in haar handen houdt. De tweede tekening toont hoe een volwassen man aan twee kinderen lesgeeft. Het ene jongetje houdt een lange pen vast en schrijft met de hulp van zijn leraar op een groot blanco blad. Het andere jongetje leunt tegen een palmboom en leest aandachtig het boek dat op zijn knieën geopend ligt. Bij beide schilderijen staat op de voorgrond een sierlijke boom met verschillende vogels. De achtergrond werd met enkele Chinese huizen en een pagode opgefleurd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.