De Spiegelrei in Brugge

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pièrre François Ledoulx

Datering

1747

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Het doek stelt de Sint-Jansbrug of Nieuwjaarsbrug, nu de Jan van Eyckplaats te Brugge voor, zoals deze er uit zag in de eerste helft van de achttiende eeuw. In het midden op de achtergrond de Poortersloge, links de Spinolarei en rechts de Spiegelrei. De toeschrijving aan Ledoulx berust op een oude traditie. Mogelijk kan dit schilderij geïdentificeerd worden met een…
Lees meer
Het doek stelt de Sint-Jansbrug of Nieuwjaarsbrug, nu de Jan van Eyckplaats te Brugge voor, zoals deze er uit zag in de eerste helft van de achttiende eeuw. In het midden op de achtergrond de Poortersloge, links de Spinolarei en rechts de Spiegelrei. De toeschrijving aan Ledoulx berust op een oude traditie. Mogelijk kan dit schilderij geïdentificeerd worden met een doek dat Ledoulx zelf vermeld in zijn aantekeningen en dat in 1747 uitgevoerd werd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.