Vrouw met waaier en verkoper

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont twee figuren, vrouw met waaier en verkoper, afgebeeld op een neutrale achtergrond. De vrouw met het opgestoken haar houdt een sierlijke waaier met plantenmotief in haar handen. Het lijkt alsof de leurder haar aandacht probeert te trekken door met een soort rammelaar te zwaaien. De tekst onder de prent is dezelfde als op folio 46 en informeert…
Lees meer
De voorstelling toont twee figuren, vrouw met waaier en verkoper, afgebeeld op een neutrale achtergrond. De vrouw met het opgestoken haar houdt een sierlijke waaier met plantenmotief in haar handen. Het lijkt alsof de leurder haar aandacht probeert te trekken door met een soort rammelaar te zwaaien. De tekst onder de prent is dezelfde als op folio 46 en informeert de kijker ook hier over het afgeschilderde tafereel. We zien namelijk twee Chinese figuren, uitgesneden in een bas-reliëf en afgeschermd door een glazen omkadering. Daarenboven hadden beiden ook echt kledij rondom zich gedrapeerd. Ze pronkten in het kunstkabinet van Joseph van Huerne.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.