Man met korf en man met lampion

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont twee figuren, een man met kort en een man met lampoin, afgebeeld op een neutrale achtergrond. De oudere man met de grote strooien hoed op de rug gebonden houdt een korf vast, de figuur rechts steekt een lampion voor zich uit. Deze laatste draagt een hoed met een kwast, het haar van de man links is in…
Lees meer
De voorstelling toont twee figuren, een man met kort en een man met lampoin, afgebeeld op een neutrale achtergrond. De oudere man met de grote strooien hoed op de rug gebonden houdt een korf vast, de figuur rechts steekt een lampion voor zich uit. Deze laatste draagt een hoed met een kwast, het haar van de man links is in een dotje op het achterhoofd gedraaid. Volgens de tekst onderaan zien we twee Chinese figuren, in bas-reliëf en afgeschermd door een glazen omkadering. Daarenboven hadden beiden ook echt kledij rond zich gedrapeerd. Ze pronkten in het kunstkabinet van Joseph van Huerne.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.