Restaurantuitbater, toeschouwer en metselaar

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont een restaurantuitbater, een toeschouwer en een metselaar afgebeeld op een neutrale achtergrond. De man links baat een restaurantje uit. Bovenop de houten tafel bakt hij de eetwaren, onderaan is er een opening voor het vuur uitgespaard. De ton dient als zitplaats voor zijn klanten. Met de grote ketting die langs de tafel op de grond ligt, kan…
Lees meer
De voorstelling toont een restaurantuitbater, een toeschouwer en een metselaar afgebeeld op een neutrale achtergrond. De man links baat een restaurantje uit. Bovenop de houten tafel bakt hij de eetwaren, onderaan is er een opening voor het vuur uitgespaard. De ton dient als zitplaats voor zijn klanten. Met de grote ketting die langs de tafel op de grond ligt, kan hij het gevaarte met zich meesjouwen en zich naar andere locaties begeven. Aan het truweel dat de rechterfiguur in zijn hand houdt en een ander dat in zijn mandje ligt, is duidelijk te zien dat hij een metser is. De man in het midden lijkt naar het restaurant te kijken, maar kan ook gewoon één van de vele figuren zijn die Verbrugge als studie getekend heeft.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.