Schutter, muzikant en parapludrager

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont drie figuren in traditionele Aziatische kleding afgebeeld op een neutrale achtergrond. De hoefvormige mouwen, hoge laarzen, het afgeschoren haar en de lange vlecht in de hals verwijzen naar de Ch'ing dynastie. De man uiterst links oefent het beroep van schutter uit, gezien de pijl en boog die hij met zich meedraagt. De middelste figuur is een muzikant…
Lees meer
De voorstelling toont drie figuren in traditionele Aziatische kleding afgebeeld op een neutrale achtergrond. De hoefvormige mouwen, hoge laarzen, het afgeschoren haar en de lange vlecht in de hals verwijzen naar de Ch'ing dynastie. De man uiterst links oefent het beroep van schutter uit, gezien de pijl en boog die hij met zich meedraagt. De middelste figuur is een muzikant die een snaarinstrument en strijkstok met zich meedraagt. De figuur rechts houdt een grote paraplu vast. Aangezien hij blootsvoets loopt, gaat het om een armere Chinees.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.