Twee operafiguren

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont twee figuren in traditionele Aziatische kleding afgebeeld op een neutrale achtergrond. De linkse figuur draagt een bruin gewaad versierd met groene, rode en gouden details. De figuur rechts is gekleed in een oranje gewaad met een paarse overjas. Uit de uitbundige, weelderige, maar tevens onpraktische kledij valt af te leiden dat we hier met twee figuren uit…
Lees meer
De voorstelling toont twee figuren in traditionele Aziatische kleding afgebeeld op een neutrale achtergrond. De linkse figuur draagt een bruin gewaad versierd met groene, rode en gouden details. De figuur rechts is gekleed in een oranje gewaad met een paarse overjas. Uit de uitbundige, weelderige, maar tevens onpraktische kledij valt af te leiden dat we hier met twee figuren uit de opera te maken hebben. De man aan de linkerzijde houdt met de ene hand een kistje of een boek in de lucht en in de andere hand houdt hij een manuscript met een lint rond.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.