Operafiguren

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont twee figuren in traditionele Aziatische kleding afgebeeld op een neutrale achtergrond. De linkse figuur draagt een rood gewaad versierd met blauwe en gouden details. De figuur rechts is gekleed in een paars gewaad met grijze mouwen die breed uitlopen. De onpraktische, los rond het lichaam gedrapeerde kledij wijst erop dat beide heren een rol in de opera…
Lees meer
De voorstelling toont twee figuren in traditionele Aziatische kleding afgebeeld op een neutrale achtergrond. De linkse figuur draagt een rood gewaad versierd met blauwe en gouden details. De figuur rechts is gekleed in een paars gewaad met grijze mouwen die breed uitlopen. De onpraktische, los rond het lichaam gedrapeerde kledij wijst erop dat beide heren een rol in de opera spelen. De man links houdt een in een doek gewikkeld zwaard voor zich. Aan zijn zijde bengelt een vliegenmepper. Let bij de rechterfiguur op de sierlijk afgezette riem.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.