Portret van Jacobus Wielemaecker

Public domain / CC-PDM

Datering

1798

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Het portret is geschilderd in een trompe l'oeil omlijsting. De man is voorgesteld tot aan het middel, in driekwartwending naar rechts. In zijn handen houdt hij enkele tekeningen, op een tafel voor hem liggen onder meer papier, pennen, een winkelhaak en een waterverfdoos. Achter hem een studeervertrek vol boeken. De identificatie van de man is gebaseerd op zijn doodsprentje. Jacobus-Josephus…
Lees meer
Het portret is geschilderd in een trompe l'oeil omlijsting. De man is voorgesteld tot aan het middel, in driekwartwending naar rechts. In zijn handen houdt hij enkele tekeningen, op een tafel voor hem liggen onder meer papier, pennen, een winkelhaak en een waterverfdoos. Achter hem een studeervertrek vol boeken. De identificatie van de man is gebaseerd op zijn doodsprentje. Jacobus-Josephus Wielemacker (1750-1814) werd tot priester gewijd in 1777 en was achtereenvolgens onderpastoor van Sint-Gillis Brugge, Eegem en Sint-Anna Brugge; in 1789 werd hij pastoor van OLV-ter-Potterie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.