Op basis van enerzijds de initialen D.B. op een pak linksonder en anderzijds het opschrift 'Mynheer De Brouwer Kapiteyn tot Brugge' op een brief op tafel, kan het afgebeelde gezin geïdentificeerd worden als dat van de Brugse handelaar en reder Guillaume De Brouwer (1693-1767). Na een carrière in de zeevaart vestigde De Brouwer zich in 1738 in Oostende, als handelaar…
Lees meer
Op basis van enerzijds de initialen D.B. op een pak linksonder en anderzijds het opschrift 'Mynheer De Brouwer Kapiteyn tot Brugge' op een brief op tafel, kan het afgebeelde gezin geïdentificeerd worden als dat van de Brugse handelaar en reder Guillaume De Brouwer (1693-1767). Na een carrière in de zeevaart vestigde De Brouwer zich in 1738 in Oostende, als handelaar in koloniale waren. Midden jaren 1740 verhuisde hij zijn activiteiten naar Brugge, waar hij een vooraanstaande rol speelde als rederbevrachter. In 1755 liet hij de leiding van zijn firma over aan zijn twee oudste zonen, Guillaume-François en Denis-Philippe.
Links zijn vier mannen rond een tafel afgebeeld. De oudste, de familievader, staat recht achter de tafel en schrijft een nota. Een knecht brengt hem een brief. De twee jongere mannen zijn wellicht zijn zonen. Op de tafel liggen documenten, een inktstel en twee folianten. Achter de mannen bevindt zich een brede nis met boeken en bundels. Voor de tafel staan verschillende pakketten. Rechts ziet men Marie-Françoise de Chaene, De Brouwers echtgenote, die een muntgewichtdoosje bedient. Naast haar staat een dienstmeid, voor haar haar dochter Thérèse-Madeleine en haar jongste zoon Pierre-Jacques met een keeshond.
Lees minder